Hoppa till sidans innehåll

Fjälltopphelgen 2018

20 APR 2018 09:56
Den mest fantastiska tävling vi varit med om!
  • Uppdaterad: 20 APR 2018 10:19

Fjälltopphelgen är en helg man längtar länge till. Hela vårvintern ser man fram emot att få åka till Bruksvallarna och se våra fantastiska skidåkare tävla i olika former, allt ifrån 100 meters sprint i Ramundberget till långlopp över fjället och den spektakulära knallcrossen (årets häftigaste skidtävling) på Söndagen. I år åkte vi ner till Bruksvallarna på onsdagen. Som vanligt installerade vi oss i stuga 8 Lullens stugby=1.a parkett.

Gabriella firade sin 18-års dag på torsdagen 12 april med fjälltur och paketöppning. Vädret var enastående, ingen gång har vi fått uppleva sådant fint väder från morgon till kväll alla dagar. Det blir svårt att slå detta. Vi tog med skoter på släpvagn och Jonas hade fixat två tolklinor så vi tolkade uppför fjället för att sedan få fin skidåkning hemåt igen. Wow vilken dag Gabriellas 18 års dag blev. Vi åt torsk till middag och goa vännerna från Stugun, Julia, Elin och Ida kom och grattade på kvällen. Fredag och första tävlingsdag för juniorerna. Gabriella åkte in som 28.a i prologen och gick vidare i 100-meterssprinten. Hon fick tufft motstånd i semin och mötte Linn Sömskar IFK Umeå som var femma i prologen. Gabriella var startsnabb men kunde inte riktigt matcha Linns fart och tävlingsdagen var så över för Gabriellas del. Glad var vi att hon fick åka semifinal. Vi hade dukat upp till släkt middag i stugan och fortsatte 18-årsfirandet. Lördag och fjälltoppsloppet, stora och lilla. Alvina D 9 åkte fint sin 2,4 km slinga och slutade 6.a Maja i D 12 startade efter Alvina. Efter en lättare förkylning i början av veckan bestämde sig Maja för start så sent som på fredagskvällen. Hon fick stå i första led och fick en bra start. Maja genomförde loppet väl, gick i mål som fyra och var överlycklig! En gladare unge har jag aldrig tagit emot i målgång. Jätte kul och nu var hon ännu mer taggad till knallcrossen. Ludvig var ganska nöjd över sin 30,e placering i H 14 då han haft en knackligare säsong med sin hälsa. Bra kämpat! Vad kul att ni ville komma till Bruksvallarna och tävla familjen Millestu. Gustav i H 16 såg fram emot att få tävla mot Dalarna killarna som han inte fick möta på USM då han låg i influensa. Gustav stod bakom Edvin Anger, Hedemora i starten och tog några rejäla stavtag i starten och kom upp i rygg direkt när de började skata. Gustav blev trea i årets fjälltopp en otroligt glädjande placering med tanke på sin tuffa återhämtning efter influensan. Han var 0,4 sek efter 2.an Edvin Anger och 7 sek efter segrande Nils Bergström. Grattis till Alvina, Ludvig, Maja och Gustav!

 

Stora fjälltoppsloppet är en riktigt tuff utmaning med många höjdmeter som skall tas uppför slalombacken i Ramundberget. Loppet är 31 km för juniorerna.

Då vi hade skoter med oss fuungeade drickalangningen perfekt. Med solbrillor på näsan gick så starten. Vi erbjöd dricka på säkert 7-8 ställen och det var jätte roligt att få se åkarna många gånger. Vid tre kilometer kom Gabriella i ledning. Hon följde fint med till Ramundberget 9 km. Gabriella slutade på en 16.e placering av 43 åkare i D 17-18. Bra jobbat!

Henrik och Hampus tävlade också 31 km och den här gången var det Henrik som åkte fortare än Hampus. Vi langade dricka även till grabbarna och med tanke på att det var så varmt var det väl uppskattat.

Hamus slutade 35.a av 48 och Henrik 27.a av 55. Bra jobbat!

Söndag och knallcrossen......Jag bara säger Grattis till Bruksvallarna Ni gjorde det igen..... årets absolut roligaste tävling! Allt klaffar och sitter på sin plats! Det kallar jag rutin och proffesion! Maja vann prologen i D 11-12 med 8,9 sek före Hilde Oscarsson. Hon åkte till och med fortare än alla killar i 11-12!

Gustav blev 8.a i prologen och gick vidare och i Gabriellas klass går bara 5 st till direktfinal och Gabriella vann prologen med 0,2 sek! Vad kul med alla tre i final.

Maja vann semi och hela finalen och gick vidare till utmaningen mot Anna Haag. Gustav vann semi, final och vann också hela utmaningen mot Emil Jönsson! Gabriella åkte final direkt och vann också finalen mot bla Tilde bångman som slutade tvåa. Nu stod vi där med tre stora kristaller igen! Detta blir svårt att repetera. Alla var överlyckliga och säsongen kunde inte sluta bättre!

Tack till Bruksvallarna och Funäsdalen! VIlket enastående jobb ni gör. Tack till Lullens stugby för att vi får hyra stugan. Tack till Bengan som körde upp Magnus Vallalastbil och Tack till Magnus Abrahamsson som bjuder oss på vallautrymme! Ni är Guld värda allihopa. Tack till momma, Bertil, Karin, Paul, Moffa och Doris som hejar!

Skribent: Åsa Pålsson
Epost: This is a mailto link

Fyrås Trä

 

 

Postadress:
Utrikes Skidklubb - Skidor
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Besöksadress:
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Kontakt:
Tel: 064430028
E-post: asapalsson2000@yahoo...

Se all info