Hoppa till sidans innehåll

Bruksvallspremiären 2016

28 NOV 2016 20:48
Gabriellas första juniortävling.
  • Uppdaterad: 28 NOV 2016 22:20

Premiären i Bruksvallarna var efterlängtad. Att få åka och heja på Gabriellas första juniortävling och samtidigt få uppleva både Marcus Hellner, Johan Olsson och Stina Nilsson på plats var en enorm upplevelse för mig.

Vi åkte redan på torsdag fm och väl framme i Bruksvallarna tog vi på oss skidorna och gav oss ut på en träningsrunda i den fina terrängen som Bruks ger. Åh vilken härlig stämning på stadion med Wolksvagen bilen under tak mitt på stadion, den stora belysningen som lyser upp i vintermörkret och alla vallabilar och lastbilar på parkeringen. Lite världscupkänsla faktiskt. Vi stallade in oss i stuga 8 på Lullens stugby som numera känns som vår egna stuga. Man vet hur allt funkar och vilka förutsättningar som finns.

Fredagen gick åt till att testa skidor, åka spåret, heja på elitåkarna och laga god mat i stugan. Berit och Bertil kom ner för att heja och med följde också Maja.

Första tävlingen var Klassisk distans D 17-20 och Gabriella gjorde en mycket fin premiär tävling där hon placerade sig på 24.e plats av 63 startande. Riktigt bra med bara 4.a nollnollor framför sig i resultatlistan. Vann gjorde Moa Olsson Falun Borlänge SK, 2.a var Frida Karlsson Sollefteå Skidor IF och 3.a Moa Lundgren IFK Umeå. Banan var riktigt tuff . Först var det ca 3 km bara uppför. Man startade baklänges på knallcrossbanan ni som åkt den i Bruksvallarna förut vet hur den banan går. Det var inte många partier på den där banan man kunde ligga på i stakningen. Mest var det saxning och springning på skidor.

På Söndagen var det klassisk sprint på programmet med prolog redan före kl 10,00 på morgonen. Gabriella körde fantastiskt bra i prologen och slutade på en 6.e plats av 57 tjejer i samma klass som under lördagen D 17-20. Vann prologen gjorde Moa Lundgren före Frida Karlsson och Lone Johansen från Norge.

Sedan var det dags för kvartsfinal där Gabriella vann sitt heat före Sofie Oscarsson och Tua Dahlgren. Semifinalen gick också jätte bra med en andra plats bakom Moa Lundgren. Trea i semin var Olivia Alm.

Så var det så dags för den slutliga finalen i Gabriellas första juniortävling. På startlinjen i D 17-20 stod så de flickor som kvalat sig vidare genom alla heaten. Vann gjorde Moa Lundgren före Frida Karlsson, Lone Johansen, Louise Lindström, Gabriella Pålsson och Olivia Alm. En spännande och rolig tävling där tjejerna gjorde fantastiska prestationer.

Jag vill tacka Bruksvallarna och Funäsdalen för ännu ett fint tävlingsarrangemang. Alltid toppklass på det mesta. Tack till Jonas för bra vallade skidor. Tack till er som hejade och stöttade ungdomarna i deras iver att göra bra ifrån sig på tävlingen. Bredvid spåret kan man inte annat än beundra alla aktiva på ett eller annat sätt. Vad många människor som bryr sig och lägger ner själ och hjärta för att hjälpa till. Tack till Mia och Leif Karlsson från Sollefteå Skidor som skjutsade Gabriella hem till Sollefteå efter tävlingen. Tack till Momma och Bertil för god mat i stugan. Även tack till er där hemma som fanns med på sms och live-resultat. Snart är det dags för fler tävlingar. Kram till Er!/ Åsa

Skribent: Åsa Pålsson
Epost: This is a mailto link

Fyrås Trä

 

 

Postadress:
Utrikes Skidklubb - Skidor
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Besöksadress:
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Kontakt:
Tel: 064430028
E-post: asapalsson2000@yahoo...

Se all info