Hoppa till sidans innehåll

Vemdalen Träningsläger 2009

28 SEP 2009 10:24
Utrikes Skidklubb i Vemdalen på läger.
  • Skapad: 28 SEP 2009 10:24

Nyss hemgången från träningsläger med 13 ungdomar från Utrikes Skidklubb känner man sig både lycklig och trött. Lycklig över att allt har gått så bra och att vi haft så roligt och trött för att man vill så mycket men tiden är för kort och så blir det en och annan tvättmaskin efter en helgs träning.

Vi startade färden mot Vemdalen fredagen den 25 september. Vi hade samling kl 17.00 i Böle och vi kom iväg redan kl 17.30 då alla väskor och ungdomar hade hittat en plats i bilarna. Gustav och Henrik åkte med Jonas i husbilen. Agnes, Elin och Linnea åkte med Carina och Göran som hade husvagnen med. Peter fick skjutsa alla storgrabbarna och med mig åkte Marielle, Gabriella, Axel och Gry. Carina och Göran som startade färden något tidigare var redan på plats när vi andra kom fram. De hade tänt upp i brasorna, satt på elementen och gjort upp eld i grillkåtan utanför.

 När alla så var på plats grillade vi korv i grillkåtan och hade lite genomgång om Lördagens övningar. Alla var förväntansfulla och speedade och hade lite svårt att komma till ro. Det är ju så roligt att vara på läger. Kl 21 gick Carina ut till husvagnen med Linnea, Elin och Agnes. De läste lite böcker innan de somnade. Axel, Henrik och Gustav somnade i husbilen. Henrik läste Harry Potter innan han somnade. Gry, Marielle och Gabriella delade ett rum i stugan bredvid Göran och Peter. På nedre våningen bodde Anders, Pontus, Joel och Hampus.

 Lördag morgon kl 7 vaknade alla pigga, faktiskt. Göran hade då redan tänt upp i kaminerna och vi började värma den färdiggjorda risgrynsgröten som Berit hade kokat.

Redan före 09.00 var alla färdiga med träningskläder och frukost. Vi åkte i gemensam trupp till elljusspåret där vi började med mycket övningar med boll, rockring, rörelse-spring lekar samt löpteknik. Sedan bar det iväg till en uppförsbacke där vi körde skidgång både klassiskt och skate samt spänst. Här hade vi både Pontus och Peter som visade olika moment.

Göran samlade sedan ihop alla överdragskläder och stavar och tog en bil tillbaka till stugan för att börja med lunchen. Alla ungdomarna sprang tillbaka till Vargen eller stugan beroende på ålder och kapacitet. Nu väntade dusch och ombyte till nya torra träningskläder. Lunchen bestod av spagetti och köttfärssås med sallad och bröd.

Kl 14.30 började nästa träningspass då vi skulle fjällvandra till jaktstugan. På toppen lekte vi kurragömma där en person skulle gömma sig och alla andra skulle leta. Pontus var svårast att hitta då han gömde sig bakom utedasset. Vi fikade medhavd macka och festis, russin och frukt. När vi så skulle bege oss tillbaka till Vemdalsskalet var det en del som ville springa ända hem. Middagen som bestod av biff och potatis med brunsås smakade gott efter duschen.

Kl 19 var det några som blev lite gotta sjuk så vi var tvungen att ta en raggarsväng till Vemdalens centrum och handla godis. Sedan åt vi glass med chokladsås och godis.

Pontus var nog den som slocknade tidigast den här kvällen och Joel myste i soffan framför pistvakt medan flickorna bredvid Göran och Peter hade myssnack med Anders och Hampus sent inpå kvällen. Henrik hade också svårt att slita sig från godispåsen och pistvaktfilmen. Jonas ställde sig att skala potatisen till Söndagens lunch. Fram emot kl 23 var det tyst på alla håll.

 På Söndagmorgonen var det bestämt att vi skulle börja packa ihop våra väskor direkt efter frukosten så vi kunde börja planera hemfärden och städningen. Nu väntade intervallträning, stafett och myrfotboll. Vi körde intervaller i 30:30, 15:15, 70:20 och 3 minutersintervaller. En efter en blev blötare och blötare och skorna fastnade i myren. Peter, han till och med förlorade en springsko som vi aldrig hittade. Fotbollen blev riktigt populär där vi först spelade i flera små lag för att därefter spela med två lag.

Under tiden som vi spelade fotboll var Göran i stugan och förberedde älgstek, potatis, sås, gelé med sallad och bröd. Killarna åkte till Vargen och duschade där medan flickorna stannade i stugan. Jonas sprang med Pontus till Vargen och Joel kom sedan också på att han ville springa ett extra löppass.

Efter att vi ätit maten städade vi ihop det sista och så hade vi en sista samling där var och en fick berätta något om helgen. Alla hade positiva kommentarer som att vi haft kul med träningen och maten smakade bra. Diplom delades ut till alla.

Så väntade 2 1/2 timmes bilfärd hem där vi småpratade om allt som hänt och framtiden med fortsatta läger. Tack till Peder Högström för lånet av din fina fjällstuga, alla barn, ungdomar, föräldrar, ledare och Berit för ni är så fantastiska! /Åsa

 

 

 

 

Skribent: Åsa Pålsson

Fyrås Trä

 

 

Postadress:
Utrikes Skidklubb - Skidor
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Besöksadress:
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Kontakt:
Tel: 064430028
E-post: asapalsson2000@yahoo...

Se all info