Hoppa till sidans innehåll

Ullånger SUIF Skidan

02 MAR 2009 10:26
Tre Utrikesåkare i Ullånger!
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:38

SUIF Skidan 1 mars 2009

Gustav Pålsson skulle tävla 700 m klassisk skidåkning i klassen H7. Gabriella Pålsson i D9 skulle tävla 1.5 km och Gry Abrahamsson Gjersvold samma sträcka i klassen D10.

 Vädret i Ullånger var soligt och 6 grader kallt. Perfekt före och lättvallat. Banorna var roliga, som serpentinbanor runt stadion. Bra att vi hade tränat en del utförskörning på Fyråbadet för här krävdes mod i utförsbackarna.

 Gustav gick ut först av Utrikesåkarna och vi var mycket nöjda med Gustavs insats och han fick en hel ICA kasse med lite smått och gott samt en medalj runt halsen efter målgång!

 Gry skulle sedan starta och med hennes fantastiska diagonalåkning som slår de flesta fick vi snart höra speakern meddela att hon fick en delat första placering av hela 14 tjejer! Heja Gry!!

 Så var det slutligen dags för Gabriella som hunnit bli riktigt taggad av Grys insats. Hon kämpade på riktigt bra och tjänade tid i utförsbackarna. 30 sekunder bakom jagade en ny konkurrent, Elin Sundin, Kramfors Alliansen. I uppförsbackarna hämtade Elin in på Gabriella medan Gabriella tuffade till sig i utförskörningen. Väl i mål fick vi höra att Elin kammade hem guldet 0.7 sekunder före Gabriella. Riktigt spännande.

 Glada tjejer kunde Gry och Gabriella gå fram till scenen och ta emot sin ICA kassar och medaljer. Gry fick dessutom en röd ros!

 Åter en tävlingsdag till handlingarna för Utrikesskidklubb och både Jonas som vallare och jag (Åsa) som lagledare är mycket tacksamma som får åka iväg med barn som är både målinriktade och fylld av skidåkarglädje! Tack! /Åsa.

Fyrås Trä

 

 

Postadress:
Utrikes Skidklubb - Skidor
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Besöksadress:
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Kontakt:
Tel: 064430028
E-post: asapalsson2000@yahoo...

Se all info