Hoppa till sidans innehåll
Foto: Åsa Pålsson USM i Boden 2016

USM i Boden 2016

17 MAR 2016 19:39
Gabriella USM brons i sprint 2016!
  • Skapad: 17 MAR 2016 19:39

 

USM 2016 Boden 054

USM 2016 Boden 044

USM 2016 Boden 038

USM 2016 Boden 072

USM 2016 Boden 084

USM 2016 Boden 128

USM 2016 Boden 159

  USM i Boden v. 10  10-13 mars 2016 blev ett fint minne. Henrik Millestu H 16 och Gabriella Pålsson D 16 åkte norrut till Boden redan under onsdagen. Drygt 50 mil i bil, förbi Storuman och Arvidsjaur kom vi fram vid middagstid. Vi åkte upp på Pagla skidstadion för att se hur det såg ut. Där fick vi träffa stadionchefen som gav oss nycklar till vallaboden i fläskmagasinet. Vi installerade oss där med alla vallagrejer under torsdagen samtidigt som banor och skidor testades. Det blev invigning på kvällen kl 18 utanför hotell Bodensia. Lagledarmötet kl 19 vid exersishallen på I19 området var välstrukturerat och seriöst. Ingenting lämnades åt slumpen. Vi bjöds på kaffe och bulle och fick bra information.

Tävlingarna kom igång kl 11.00 på fredagen med en klassisk distans på 7.5 km för både Gabriella och Henrik. Gabriella slutade på en 12.e plats efter att ha kämpat och krigat hela tävlingen igenom. Vi var nöjd med prestationen utefter de förberedelser vi haft under vintern. Sorkfeber är ingen sjukdom att leka med det har vi lärt oss. Att förlorad träning inte går att ta igen och att motgångar är viktigt för utveckling inte minst psykiskt. Det är naturligtvis ingen som vill något ont för att det sedan skall bli bättre men när det händer måste man gå vidare och se det positiva. USM guld medaljör på distansen över 7.5 km blev Olivia Alm, Strömnäs Norrbotten. Grattis till dig!

Henrik åkte också mycket fint på distansen och slutande på en 39.e plats. Tekniskt åkte Henrik mycket fint.

- Kanske gick jag ut lite hårt på första varvet men annars gick det bra var hans kommentar efter målgång. USM guldmedaljör Ossian Rosenberg, Duved Jämtland. Grattis!

På lördagen var det sprint på schemat och det var något Gabriella verkligen såg fram emot. Prologen var ruskigt spännande. Olivia Alm gick ut först av alla och satte ribban högt i startfältet. Gabriella startade långt bak i startledet och när vi såg henne åka blev vi så glada. Det bara sprutade energi om henne. I mål säger speakern att hon åkt fortast av alla och tiden visade sig räcka hela vägen. Gabriella åkte på 02,55,91 0,9 sekunder före hemma tjejen Hilma Törngren.

 En seger i prologen satt fint! Grattis och imponerande Gabriella! Henrik fortsatte åka väldigt fint, tekniken satt som ett smäck och jag trodde placeringen skulle räcka till en plats i kvartsfinal. I mål låg Henrik 25.a och vi kände oss smått glada över att det kanske skulle räcka till en kvartsfinal. Tyvärr kom det in flera åkare efter Henrik som hade snabbare tid. Sprinten slutade där för Henrik som inte fick tävla mer i sprint. Slutplatsen för Henrik blev 38.a

Kvartfinalen för Gabriella gick kontrollerat och stabilt. Hon var snabbast ut i varje heat. Det kändes verkligen som att Gabriella hade farten och hon var ruskigt fokuserad. Semin var tuff och med många duktiga tjejer var vi mycket glada över en 2.a plats då hon säkrade platsen i A-final på USM. Olivia Alm var både snabb och uthållig och sprintbanan var lång och med två saxbackar var den också mycket tuff. Inga direkt stakpartier. I A-final stod hon så där Utrikes Skidklubbs Gabriella Pålsson bredvid Olivia Alm, Karin Pettersson, Hilma Törngren, Hanna Abrahamsson och Ebba Larsson.

Startskottet gick och Gabriella tog täten igen. Så himla spännande. Så här slutade pallen: Olivia Alm blev guldmedaljör, Karin Pettersson Silvermedaljör och Gabriella Pålsson bronsmedaljör! Andra SM medaljen i sprint var ett faktum. Grattis till er alla!

På priscermonin delades det ut SM tårtor till medaljörerna och Gabriella bjöd sina skidkompisar på tårta efter tävlingen.

På kvällen var det kamratmiddag och prisutdelning på Western Farm.

Sista dagen avslutades med stafetter för hela slanten. Henrik Millestu åkte stafett med ett mixat lag. De blev 10.a av 13 lag.

Vi passade på att heja fram Stuguns SK i D 15-16 som var en av favoriterna att ta hem en USM medalj till länet. Laget bestod av Ida Andersson, Julia Albertsson och Elin Andersson. Det blev ruskigt spännande och på sista sträckan började doften av silver eller guld göra sig känd. I mål stod så Stuguns SK som guldmedaljörer genom fina prestationer och vi fick glädjas med dem. Super kul!

Tack till Boden och Sävast Ski Team IF. Det var verkligen fina tävlingar med tuffa banor ni bjöd på. Organisationen var på topp. Strukturerat och välorganiserat i minsta detalj. Vi kommer gärna tillbaka. /Åsa

 

 

Skribent: Åsa Pålsson
Epost: This is a mailto link

Fyrås Trä

 

 

Postadress:
Utrikes Skidklubb - Skidor
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Besöksadress:
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Kontakt:
Tel: 064430028
E-post: asapalsson2000@yahoo...

Se all info