Hoppa till sidans innehåll

Spikbodardagen 2010

31 MAR 2010 18:51
Utrikes SK lag Team Hagh 3.a i stafetten!
  • Skapad: 31 MAR 2010 18:51

Spikbodardagen, en ny tävling på Östersunds skidstadion 27 mars 2010.

Vilken härlig skidstadion Östersund har egentligen. Stort och mäktigt med oändliga möjligheter. Spikbodarna valde liksom ÖSK att flytta starten ut från stadion.  Idag var det fristil som gällde hela dagen och det var tre tävlingar på en och samma dag. Snöloppet för de minsta och skicross för de rutinerade skidåkarna. Dessutom en stafett med 24 lag anmälda. Redan på måndagsträningen bestämde vi att vi skulle anmäla 2 lag från Utrikes SK. I varje lag skulle det vara 4 deltagare och minst två tjejer. Alla skulle vara mellan 9-14 år. 8 st ungdomar anmälde sitt intresse att vilja deltaga i stafetten. Här presenteras de anmälda lagen:

LAG HELLNER:

1. Axel Färdvall

2. Linnea Wikberg

3. Gry A-Gjersvold

4. Joel Hessling

 

LAG HAGH:

1. Gabriella Pålsson

2. Henrik Millestu

3. Agnes Stierna

4. Hampus Millestu

Tyvärr drabbades många barn av förkylning och magsjuka så kvar blev bara Gabriella i lag HAGH och Axel, Linnea och Gry i lag Hellner. Vi fick bråttom att hitta reserver men vi lyckades jätte bra! Victor Engvall fick ersätta Hampus, Elin Mårtensson fick ersätta Agnes, Gustav Pålsson fick ersätta Henrik. I lag Hellner fick Marcus Alvebro från Häggenås SK ersätta Joel Hessling.

Skicrossen startade kl 10.00 och det var Gustav som öppnade tävlingen. Ebbe Abrahamsson-G var också med bland knattarna. På flicksidan hade vi Emma Wikberg. Alla klarade den tekniskt svåra skicrossbanan med bravur och de fick ta emot medaljer på den fina priscermonin efter tävlingens slut. Gabriella, Gry och Linnea var de enda startande i skicrossdelen och de gjorde alla kanoninsatser och slutade 1.a, 1.a och 5.a! Grattis Tjejer!!!

Stafetten började kl 13 så vi hade tid för lite fika och relax i serveringen. Här samlades alla för att gå igenom stafetten och lagledare i resp. lag var Jonas Pålsson för Team Hagh och Robert Färdvall för Team Hellner.

Gabriella och Axel skulle ta varsin startsträcka och växla vidare till Gustav och Linnea.

Banorna var markerade med Grön bana för 9-10 åringar 800m, Blå bana för 11-12 åringar 1000m och Röd bana för 13-14 åringar 1200 m.

Gabriella kom in först av alla och växlade till lillebror Gustav som behöll ledningen och växlade till Elin som sedan växlade till Victor på sista sträckan. I mål kunde vi konstatera att team Hagh blivit bronsmedaljörer!! Kul!

Axel växlade till Linnea som växlade till Gry och på sista sträckan hade vi Häggenås killen Marcus Alvebro. Team Hellner blev idag 9.a. Grattis!!

Vi kunde konstatera att alla lag med yngre åkare hade stor fördel då den blå och röda banan blev för tuff iförhållande till den gröna banan.

Tack till Spikbodarna för en trevlig dag i skidspåren. Kul med stafett men svårt när så många blev sjuka. Extra TACK till Victor Engvall, Elin Mårtensson, Gustav Pålsson och Marcus Alvebro som ställde upp som reserver!/ Åsa

 

Skribent: Åsa Pålsson

Fyrås Trä

 

 

Postadress:
Utrikes Skidklubb - Skidor
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Besöksadress:
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Kontakt:
Tel: 064430028
E-post: asapalsson2000@yahoo...

Se all info