Hoppa till sidans innehåll

Offerdalspropagandan 2010

08 FEB 2010 10:35
Många Utrikesåkare i Offerdal.
  • Skapad: 08 FEB 2010 10:35

Årets upplaga av Offerdalspropagandan hade perfekta förhållanden! Bara några få minusgrader och solsken från en ljusblå himmel. Det är en sådan här dag som ger betalt för allt slit i kyla och blåst!

Antalet Utrikesåkare var idag 15 stycken. Det är kul att se så här många röd- och svartklädda människor på tävlingsplatsen. Våra knattar var idag, Samuel Hessling, Ludwig Millestu, Hans Stierna, Emma Wikberg, Wilma Karlsson och Ines Stjerna och de åkte alla en ganska krävande 1 km slinga. Alla åkte med glatt humör och med stor kämpaglöd stakade sig alla i mål.

Efter deras åkning lekte de tillsammans i snöhögarna samtidigt som de hejade på sina kompisar i spåret! Så kul att se!

I D9 hade Agnes Stjerna en jätte bra dag! Hon bestämde sig för att vinna dagens 1.5 km-lopp och ledde stort när hon kom i mål, men fick sedan se sig besegrad med 16 sek. Agnes var nöjd med dagens silverplats för hon kände att hon åkte stort och starkt!! I D10 bjöd Elin Mårtensson oss åskådare på kanonfin skidåkning. Elin åker lugnt och med en väldigt fin teknik. Hon tog ledningen i mål och slutade på fjärde plats. Bravo!

Linnea Wikberg kom, lika glad som alltid fint stakandes i mål på en tionde plats. Linnea kämpade på bra i den tuffa backen innan mål. Härligt Linnea!

Henrik Millestu tävlade i klassen H10 och som det kändes nästan direkt efter start blev han förvarnad och kom stiligt åkandes målrakan in mot mål, på en fin 6.e plats, med en snabb tid över de 1.5 km långa banan.

Victor Engvall och Axel Färdvall tävlade i den äldsta gruppen som åkte 1.5 km slingan, nämligen i H11. De startade efter varandra och kom tillsammans in på målrakan. Victor endast 2 sek från guldet på en hedrande 2.a plats och Axel slutade på en femte plats. H11 klassen var idag väldigt jämn grupp tidsmässigt.

Hampus Millestu i H12 och Joel Hessling i H13 åkte ett varv på elljusslingan som är 3 km. Det är en krävande bana med många backar! De är starka killar och klarade dagens uppdrag med bravur! Hampus blev silvermedaljör och Joel slutade fyra i sin klass!! Pontus Millestu i H15 skulle åka två varv på elljusslingan, alltså 6 km, men tvingades bryta efter det första varvet. Ett varv som han fick kämpa hårt genom, då skidorna inte passade dagens före. Bra kämpat Pontus! Efter tävlingen bjöds vi på prisutdelning och glädjen i barnens ögon när de fick ta emot pokalerna (och en liten godisask för knattarna) är underbart att se, ögonen lyste nästan ikapp med solen idag!! Tack!

                                                                            /Vanja Jonsson

 

 

 

Skribent: Vanja Jonsson

Fyrås Trä

 

 

Postadress:
Utrikes Skidklubb - Skidor
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Besöksadress:
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Kontakt:
Tel: 064430028
E-post: asapalsson2000@yahoo...

Se all info