Hoppa till sidans innehåll

Lilla fjälltopphelgen 2009

20 APR 2009 10:51
Gustav spurtar in som segrare i Lilla Fjälltopploppet!
  • Skapad: 20 APR 2009 10:51

Fjälltopphelgen 2009

Så kom då årets sista tävlingshelg. Fjälltopphelgen i Bruksvallarna! Detta är en av de största tävlingarna för ungdomar i Sverige! Ett stort arrangemang med kändisar som Northug, Södergren och Brynteson på plats. Speakern var ingen mindre än Anders Blomqvist och Funäsdalens IF bjöd på skidspår i härlig fjällmiljö, en webbkamera som visade live sändningar från tävlingarna så alla där hemma kunde följa med. Utrikes Skidklubbs lilla trupp anlände redan på torsdag kväll till Sörmons stugby där vi hade hyrt stugor. På fredagen testade vi banorna som bjöd på varierad terräng med rejäla uppförsbackar och branta utförsbackar med kurvtagning. Lördag morgon startade tidigt. Första start var redan kl: 09.00.

Gry startade först av våra ungdomar. Väl förberedd och med en lysande säsong bakom sig stod hon så på startlinjen bland alla 10-åringar. Så gick startskottet och Gry placerade sig bland övre hälften i klungan. Jonas stod lite längre bort och hejade och när vi andra så Gry nästa gång låg hon i topp! Helt otroligt. Hon hade i den tuffa terrängen passerad ett helt gäng tjejer och tagit ledningen! Nu var sedan Gry helt obesegrad. Hon åkte med sin fina teknik in i mål långt före alla andra. Vilken prestation Gry! Så var det kusin Gabriellas tur att starta.

 I startledet fanns ingen mindre än Katrin Sjöde´n från Älvdalen som blev 2:a på ungdomsvasan i Mora i vinter. Gabriella fick en mycket bra start och låg bland den främsta i ledet när de fick börja skata. En bit längre bort hakade Gabriella och Katrin i varandra och båda gick ner på knä. Gabriella låg så 4:a ett tag men kunde sedan gå upp och lägga sig bakom Katrin. Några meter bakom jagade Gabriella och var vid mellantiden 7 sekunder efter den fantastiskt duktiga och energiska tjej från Älvdalen. Så återstod ett tuffare parti av banan med en lång tung uppförsbacke. Här kunde Katrin dra ifrån ytterligare några sekunder för att i mål vara drygt 20 sek före Gabriella. Alla var fantastiskt glada över dessa flickors fina skidåkning där man ser en enorm utveckling och god skidteknik. Grattis till er alla!

I knatteklasserna kunde vi sedan se både Gustav Pålsson och Wilma Karlsson. Det var så många knattar på startlinjen så man var tvungen avv ställa barnen på två led. Gustav stod längst fram i mitten av alla och fick en fin start. Han gick först från start till mål helt oproblematiskt. Inget fall eller ihopkörning. Joakim Johansson från Kramfors Allinasen låg hack i häl på Gustav hela tiden och man kan säga att det blev en spurt uppgörelse. Speakern Anders Blomkvist sa sedan i högtalarna -Men kan dessa barn bara vara 8 år?! Ni åker skidor som en 15 åring! Glad och nöjd stod Gustav sedan i målfållan och åt russin då SUN MAID var en av huvudsponsorerna idag. Så kunde vi slutligen heja fram Wilma. Wilma som har åkt skidor hela vintern och knappt missat en träning. Hon blev så glad när hon passerade mållinjen så hon lyfte armarna rätt upp. Syster Emelie fanns på plats som stöd banan runt. Vid målgång fick hon flera kramar och gratulationerav oss alla! Bra Wilma!

 

Tack till våra nära och kära samt våra klubbkompisar som skickat både sms, meil och skrivit på webben och önskat oss lycka till i Bruksvallarna. Det värmer när man hör speakern säga era hälsningar i högtalarna!  Tusen Tack!

 

Ange alt-text här.

Ange alt-text här.

Ange alt-text här.

Ange alt-text här.

Ange alt-text här.

Ange alt-text här.

Ange alt-text här. 

Ange alt-text här.

Ange alt-text här.

 

Ange alt-text här.

Ange alt-text här.

Ange alt-text här.

Ange alt-text här.

Ange alt-text här.

 

 

Skribent: Åsa Pålsson

Fyrås Trä

 

 

Postadress:
Utrikes Skidklubb - Skidor
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Besöksadress:
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Kontakt:
Tel: 064430028
E-post: asapalsson2000@yahoo...

Se all info