Hoppa till sidans innehåll

Kalle Anka Cup 2013

18 FEB 2013 10:30
Gabriella Pålsson och Gry Abrahamsson Gjersvold blev guld och brons medaljörer på Kalle Anka 2013
  • Skapad: 18 FEB 2013 10:30

Kalle Anka 2013 Sveg 239

Kalle Anka 2013 Sveg 043

Kalle Anka 2013 Sveg 094

 

Kalle Anka 2013 Sveg 292

Kalle Anka 2013 Sveg 300

 

Kalle Anka 2013 Sveg 322

Kalle Anka 2013 Sveg 266

Kalle Anka 2013 Sveg 070

Kalle Anka 2013 Sveg 212

Kalle Anka 2013 Sveg 245

 

Kalle Anka 2013 blev en ren succé för hela Jämtland Härjedalen! Aldrig förut har vårt län varit så nära att slå Dalarna i poängräkningen när det gäller rikskampen för Sveriges 13-14 åringar! Huvudledaren Anders Dahlgren var mer än nöjd med ungdomarnas insatser och de flesta höjde sig mer än förväntat! Jätte kul att Utrikes fick med 3 ungdomar i uttagningen, Gry Abrahamsson Gjersvold, Gabriella Pålsson och Henrik Millestu.

Vi åkte ner till Sveg redan på torsdagen så barnen fick ta ledigt från skolan två dagar. Kl 11 hade vi första samlingen i Åsarna för lunch. Därefter åkte vi vidare till Sveg och vallateamet började jobba med skidorna omgående. Jonas Pålsson ingick i teamet tillsammans med 7 andra vallare från länet. Det var några minusgrader i luften men snön var riktigt fuktig. Stämingen var bra i valla boden och bland tävlingsåkarna. Elise och Katarina hjälpte till med allt kringjobb kring ungdomarna och allt har fungerat utmärkt. I två skolsalar fick ungdomarna sova och matsalen bjöd på bra mat under hela helgen. Första dagen var det distans tävling i klassisk stil. Alla skulle tävla 3.3 km. Först ut var H 14 därefter Grys klass D 14. Henrik i H 13 och Gabriella i D 13 startade därefter. Gry gjorde en enastående insats och slutade på en hedrande 3.e plats i distansen! Grattis Gry!! Henrik slutade på en 41.a plats.

Gabriella krossade motståndet i D 13 och vann med 35.8 sekunder! Stort Grattis!!

På kvällen var det invigning på torget i Sveg. Ungdomarna gick fackeltåg genom byn och det var mycket stämningsfullt!

Lördag morgon startade första klassen redan kl 09.00. Gry fortsatte prestera bra och blev 5.a i sprinten. Henrik blev 55.a och Gabriella vann ytterligare ett guld, nu med marginalen på 5.7 sekunder på 600 m! Detta var bara för bra för att det skulle vara sant!

Tävlingarna fortsatte efter lunchen och då var det dags för skicross. Alla fick åka banan två gånger före start och publiken undrade hur detta skulle gå! Tänk alla hinder på vägen i en kurvig och brant terräng. Banan bestod av slalomportar i uppförsbacke, tvär vänster sväng, pucklar i nerförsbacke, tvär vänster igen,  diagonal åkning uppför, runda ett däck i uppförsbacke, köra över ett hopp i nerförsbacke, kraftig vänstersväng, högersväng, vänster, höger igen för att slutligen åka genom en backport för att sedan staka sig in mot mål.

 Gry hade inget strul alls i skicrossen, slutade på en fin 3.e plats igen och alla var så glada! Henrik kämpade på fint hela banan och blev 62.a

Gabriella kunde samla nerverna igen och satsade allt. Hon vann D 13 med 4.7 sek  och formligen krossade allt motstånd!

Slut resultatet i årets Kalle Anka blev:

Gry 3.a

Henrik 53.a

Gabriella 1.a

På lördagkvällen var det kamrat middag på Folkets hus med fin prisutdelning och roliga lekar på scenen.

Söndagen började med den korta stafetten 4 x 1 km, därefter den långa stafetten 4 x 2 km och avslutades med en ski cross stafett. Gry och Gabriella fick åka i samma lag med Eric Englin och Victor Jonsson. Gry hade andra sträckan och Gabriella sista sträckan. När Eric växlade över till Gry låg vi 10.a. Gry gjorde ett av sina bästa klassiska lopp och kunde växla som 2.a lag till Victor. Även han åkte en fin sträcka, tappade dock två placeringar och växlade som fjärde lag till Gabriella. Nu gällde det att allt flöt på om vi skulle ta ett guld i stafett!

Mycket riktigt Gabriella gick ut fint, inte för hårt utan sträckte ut så inte mjölksyran skulle ge sig till känna. Hon gav slutligen allt hon hade och passerade en efter en i spåret så i sista nerförsbacken in mot upploppet gick hon upp i ledning. Hon kunde till och med sträcka upp armarna innan mål och slänga ett getöga över högra axeln som spikern sa.

Där Gabriella låg och pustade ut på backen kom Gry, Victor och Eric fram och gratulerade. Allt var nu fulländat! Stort grattis!!

Henrik åkte i ett annat Jämtland Härjedalen lag.

Sist på dagen var det lagledarstafett som gav 10 poäng till länets samling. Elise Wike´n och Jonas Pålsson åkte var sin sträcka i skicross banan och det gick jätte bra men vi kom inte vidare till finalen. Skönt det, sa både Elise och Jonas som båda hade blodsmak i munnen. Vi i supporterklubben var nöjda att vi slapp skämmas och att Jonas skulle ta en placering i backporten, det hade vi inga förhoppningar om. Grattis till J/H

Sveg skall ha stort Tack för arrangemanget! Det gjorde ni bra!! Utrikes supportergäng var Berit, Bertil, Paul, Karin, Åke, Doris, Anette Peter, Benke och Peter Österholm (tränare).

Stort tack för all god mat i husvagnen Anette, det har varit fantastiskt. Tack till Eva och Kjell Österholm som skjutsade Peter till Sveg så vi fick visa upp vilka talanger han tränar!

 

Skribent: Åsa Pålsson

Fyrås Trä

 

 

Postadress:
Utrikes Skidklubb - Skidor
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Besöksadress:
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Kontakt:
Tel: 064430028
E-post: asapalsson2000@yahoo...

Se all info