Hoppa till sidans innehåll

Järpenstafett och sprint 2011

16 JAN 2011 22:01
Elin och Linnea i Järpensprinten 2011
  • Skapad: 16 JAN 2011 22:01

I år började tävlingarna i Järpen redan på Fredag kväll och i år valde man att köra stafetten före sprinten. Vi i Hammerdal var lite oroliga för väderleken för hemma var det minus 15 grader på fredagen. I Järpen var det dock något varmare, minus 10 så det var bara att packa väskorna och bege sig iväg direkt då barna slutat skolan. Vi åt middag efter vägen och anlände till Järpen kl 17.00. Vi förstod att kvällen skulle bli lång då vårt seniorlag i H21 hade starttid kl 21.00

 Utrikes Skidklubb hade 5 lag anmälda till 2-manna stafetten. Man skulle köra en klassisk och skate sträcka var. Lag H 9-10 bestod av Agnes Stierna och Gustav Pålsson. D 11-12 Linnea Wikberg och Elin Mårtensson, D 11-12 Gabriella Pålsson och Gry Abrahamsson-Gjersvold, H 11-12 Victor Engvall och Axel Färdvall och H 21 Erik Stjerna och Jonas Pålsson.

 Stafetten var en härlig upplevelse. Lyckligast var nog Agnes som vann stafettguld tillsammans med Gustav. I målet stod hon och väntade på honom och de kramade varandra av lycka! I klassen D 11-12 hade Utrikes två lag. Gabriella och Gry som har kört tillsammans i alla år på stafetten vann också guld och blev jätte glada. Linnea körde startsträckan och växlade över till Elin som ifjol körde med Agnes och året innan med Henrik Millestu. Linnea och Elin blev 6.a. I klassen H 11-12 tävlade Victor med Axel. Det blev en riktig rysare som det alltid blir när Victor tävlar. Laget var grymt nära en tredje placering men slutade fyra. Så var det då dags för Erik att starta. Det såg ut som om han hade  en hungrig vargflock bakom sig där H17-20 stod placerad bakom seniorerna i startfältet. Erik vek snabbt åt sidan så alla kunde åka förbi för att sedan hitta sin egen åkrytm. Utrikes senior lag kämpade mot Mörsils lag men lyckades inte riktigt nå ända fram. Grabbarna skall ha hedern i behåll även om barnen var missnöjda med placeringen! Att deltaga är det viktigaste. Var det inte så vi sa???

 

 Alla kom sent i säng denna fredag kväll men vi var ändå pigga när vi anlände tillbaka på skidstadion, Lördag morgon kl 9.30

Nu var det sprint det handlade om i fristil. Det var dubbelklass och alla fick åka minst två omgångar. Nu kom även Millestu med i startfältet.

I knatteklasserna hade vi Ines, Maja, Hanna, Ludvig, Hans och Ebbe. Alla dessa fantastiska barn åkte med kämpaglöd! Ebbe och Hans blev 1.a och 2.a i startfältet.

 I tävlingsklasserna kan vi rapportera fin skidåkning av dem alla. Agnes, Gustav och Emma i klasserna DH 9-10 Linnea, Elin, Gabriella, Henrik, Gry och Axel i klasserna DH 11-12. Hampus i klassen H 13-14.

Sprint är ju verkligen lite speciell skidtävling. Det är tätt på given, snabba omgångar med på och avklädning. Alla kom färdiga till start och bara det är ingen självklarhet. De 10 främsta gick vidare till semi och de två bästa i varje semi gick vidare till final tillsammans med den person som hade tredje bästa prologtiden. Alltså fem i final. Den här dagen var det lite kallare väder. Minus 14.5 grader.

 Gustav, Agnes, Gabriella och Gry gick alla vidare till final och det blev fina pallplaceringar till alla fyra! Stort Grattis!

Skribent: Åsa Pålsson

Fyrås Trä

 

 

Postadress:
Utrikes Skidklubb - Skidor
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Besöksadress:
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Kontakt:
Tel: 064430028
E-post: asapalsson2000@yahoo...

Se all info