Hoppa till sidans innehåll
Foto: Vanja Stjerna Ines Stjerna på Gräftåprovet.

Gräftåprovet 2016

05 APR 2016 09:57
Ines blir intervjuad i målgång.
  • Skapad: 05 APR 2016 09:57


Gräftåvallens skidklubb anordnade en fantastiskt välordnad och fin tävling!!
Fina spår trots envist blidväder och en ansamling funktionärer som nog nådde ett hundratal och kanske världsrekord, och de gav så fin information och stöttning! Härligt att se så stor massa med funktionärsvästar!!
I otroligt stor konkurrens med många andra stora tävlingar såsom Årefjällsloppet i Åre, Flyktingloppet i Gäddede,
SM i Gällivare, SM i skidskytte i Sollefteå och Grönklittsjakten i Orsa på samma dag så förstår man det till antalet lilla startfältet!
Ines och Agnes ⭐️ var på startlinjen för Utrikes! Glädjande att Agnes ville ha ett lopp på skidor igen och ha det som ett träningslopp innan kommande Knallcrossen, fast denna dag var det åt motsatt håll, uppför istället för nedför, i en slalombacke!!
300 meters stigning uppför slalombacken gav på en fin och spännande åkning.
Ines åkte en bra skate uppför backen trots att 1:ans växel sällan använts denna säsong och hon vann sin klass med fin marginal. 50 sek!! Bravo Ines!!
Ines kämpade på mest mot en duktig ÖSK-tjej, Linn Jansson född -04, i D11-12 som lyckades med fin teknik åka i mål några sekunder före Ines.
Agnes hade bestämt sig före start att ge järnet halva backen upp och efter den halva branta slalombacken låg hon först med några meters marginal emot Åsarnakillarna i H13-14, de som sedan var snabbast uppför hela backen, Oskar Algotsson och Edvin Nordgren!
Men sen slog hon av på takten och skidade förnöjt uppför backen. Bra jobbat Agnes!!
Kul att du var med!! 😊
Sedan stod vi som glad publik och grattade en suverän Erik Engelin från Offerdal, i mål som 3:e bästa åkare i dag uppför backen. Det gav också en fin vinstsumma i rena pengar, bland alla andra fina priser de delade ut idag!
En skojig, fin och bra skiddag!
Gräftåprovet är värda flertalet åkare då de ordnat allt så bra och att det är en så spännande tävling!! 🎿😊
Rolig kuriosa är att Ines blev intervjuad 2 gånger av speakern, Lennart Hobring, fd. Sportreporter på Radio Jämtland idag! 😃

Skribent: Vanja Stjerna

Fyrås Trä

 

 

Postadress:
Utrikes Skidklubb - Skidor
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Besöksadress:
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Kontakt:
Tel: 064430028
E-post: asapalsson2000@yahoo...

Se all info