Hoppa till sidans innehåll

Duvedsrajden

15 MAR 2010 10:31
Regerande mästare i spurtduell!
  • Uppdaterad: 07 APR 2011 23:49

Sportlov och Duvedsrajden hör liksom ihop. Och mäkta imponerad man blir över det engagemang som Duvedsarrangörerna bjuder på! Vädret gjorde det hopplöst att köra tävlingen på Åresjön och jag tror ingen blev ledsen för det. Skidstadion var en mysig plats att tävla på trots att det blev trångt. Den här dagen lyste solen och alla var glada att vara på tävling igen! Utrikes hade tävlade i både barn-ungdomsklass samt Damer motion, Herrar motion och Hundklass. Kul!! Tävlingen genomfördes i klassisk stil. 2.5 km kuperad terräng istället för 3 km på sjön för alla mellan 9-14 år. Från 15 år tävlade man 2x5 km och hundklassen kördes på delar av 15 km spåret.

Bland ungdomarna hade vi Ines Stierna som öppnade årets tävling. Maja Pålsson startade strax därefter och sedan Hanna Mårtensson. Bland killarna hade vi Ebbe  Abrahamsson Gjersvold, Hans Stjerna, Samuel Hessling och Gustav Pålsson. I mål fick barnen en god bulle, varm saft och buckla.

I D9 tävlade Agnes Stierna och nu var det masstart tillsammans med killarna. Agnes gjorde nog kanske ett av sina finaste lopp idag och fick stå överst på pallen av hela 15 tjejer. Ni skulle alla sett glädjen i hennes ögon! I D10 hade vi två tjejer. Elin Mårtensson och Gabriella Pålsson. De startade också tillsammans med killarna. Det var många på startlinjen så det blev trångt och lite bökigt med en del fall efter banan. Gabriella gjorde ett bra lopp och kämpade mot killarna där framme. Blandannat spurtade hon mot hemmakillen Ossian Rosenberg. Elin blev idag 9:a och det var hela 17 tjejer med!! Bra tjejer! Det var många att ta i hand på prisutdelningen. Gry Abrahamsson Gjersvold och Axel Färdvall startade samtidigt i D11-H11 Gry hade även hon en bra dag i skidspåren och var först över mållinjen! Grattis Gry! Axel fick en fin 4:e plats i sin grupp! Kul Axel! Joel Hessling startade i H13 och blev idag bronsmedaljör! Fin prestation Joel! Stort grattis! Bland damerna deltog flickorna Julia och Agnes Färdvall, bland herrarna Jonas Pålsson som förbättrade sin placering mot ifjol och i hundklassen fick vi en fin seger av vår regerande mästare Robert Färdvall med hunden Pirak. Stort Grattis till dig Robert!! Efter tävlingen fick vi bada på Holidayclub och prisutdelningen skedde utomhus i snöyran.

Tack än en gång för denna fina tävlingsdag. Tack till alla i Duveds if och Tack till alla hejare i Utrikes plus vallahjälp från Åke Abrahamsson. /Åsa

Skribent: Åsa Pålsson

Fyrås Trä

 

 

Postadress:
Utrikes Skidklubb - Skidor
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Besöksadress:
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Kontakt:
Tel: 064430028
E-post: asapalsson2000@yahoo...

Se all info