Hoppa till sidans innehåll

Björnjakten Älvdalen 2011

21 DEC 2011 22:48
Ebbe & Gustav i Björnjakten.
  • Skapad: 21 DEC 2011 22:48

Björnjakten i Älvdalen är som tidigare nämts en rolig tävling i Dalarna. I år valde Jämtland Härjedalen att åka hit med Kalle Anka truppen. Från vår förening var det Gry och Viktor som följde med i bussen som Hammerdals Taxi körde. Dessutom följde Magnus Abrahamsson med som vallare och ledare.

Vi åkte mitt på dagen på fredagen lagom till en sen middag på hotell Älvdalen. Det var inte så mycket snö men skidanläggningen var välpreparerad med konstsnö. Lördages tävling var i fristil och söndagen en klassisk jaktstart.  Efter en god frukost på hotellet åkte vi upp och testade banorna. Första start kl: 10.00

Ebbe skulle gå ut 30 sekunder före Gustav och grabbarna klarade banorna i Älvdalen med bravur. Ebbe som nyss fyllt 8 år tävlade i H 9-10 tillsammans med ett år äldre Gustav. Gustav vann klassen med 4 sekunder och Ebbe slutade 7.a Banan var 1.5 km lång.

Gabriella tävlade som äldst i klassen D 11-12. Även hon var i fin form och slutade 2.a  24 sekunder bakom Katrin Sjöden.  Gabriella tävlade 2.5 km.

Viktor tävlade med de ett år äldre grabbarna och det var en mycket stor klass H 13-14. Victor slutade på en 30.e plats. Gry som också är året yngre i år blev 9.a i lördagens tävling över 2.5 km.

Söndagen kom att bjuda på nollgradigt väder med nysnö. Vi fick ta fram klister tuben att valla med. Ännu en fin dag i Älvdalen. Gustav fick gå ut med ett försprång på 4 sekunder före Isac Garveé från Mora. Det klarade han galant och utökade sin ledning i den klassiska stilen. I mål blev han intervjuad av arenaspeakern. Ebbe behöll sin 7.e placering genom att spurta bra på upploppet. Grattis killar! Gabriella skulle gå ut som 2.a men Katrin Sjöden kom inte till start så då fick hon starta först i jaktstarten. Även Gabriella utökade sin ledning och blev även hon intervjuad i målområdet. Viktor åkte upp flera åkare och förbättrade sin placering i den klassiska stilen. Jätte kul Viktor! Gry åkte upp en och tappade en så hon slutade 9.a totalt i årets Björnjakt! Grattis allihopa!

Tack till Vår Fun Club Bengan, Åke, Doris, Tim, Anette, Peter, Marie och Christer!

Skribent: Åsa Pålsson

Fyrås Trä

 

 

Postadress:
Utrikes Skidklubb - Skidor
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Besöksadress:
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Kontakt:
Tel: 064430028
E-post: asapalsson2000@yahoo...

Se all info