Hoppa till sidans innehåll

Anundsjöloppet 2010

01 FEB 2010 09:55
Utrikes i Bredbyn! 14 minusgrader.

  • Uppdaterad: 07 APR 2011 23:48

Då lilla Östersundspelen den 31 januari ställdes in pga kyla valde några Utrikesåkare att åka till Bredbyn i Ångermanlands distrikt. Tävlingen hette Anundsjöloppet och var en fristilstävling med skicross i första delen av banan. Vi fick bråttom på morgonen när beslutet inte kom förrän kl 8 att de faktiskt hade "bara" 14 grader kallt i Bredbyn. Tre familjer gavs sig iväg de 17 milen österut. Hemma i Fyrås hade vi 20 grader kallt när vi åkte. Starten gick inte förrän kl 12. Det var en trevlig skidstadion som kallas Olympia. I Utrikestruppen hade vi Ebbe Abrahamsson Gjersvold, Gustav Pålsson, Gabriella Pålsson, Gry Abrahamsson Gjersvold och Axel Färdvall.

Gustav i H8 startade först och skulle åka den 1 km långa banan som faktiskt var lite konditionskrävande. Arrangörerna hade byggt om sina banor i år. Ebbe tävlade i H7 och åkte också 1 km. Pojkarna var jätte duktiga!

 Gabriella i D10 åkte 1.8 km och hade en rejäl uppförsbacke på sin slinga. Spåren var lösa och snön var "gnekig" och det gick jätte tungt. I Gabriellas klass tävlade bara tre tjejer. Gabriella vann sin klass.

 Axel och Gry tävlade 2.8 km och här kan man prata om tuff bana! Efter en skicrossdel slingrade sig spåret uppför berget i lång lång uppförsbacke för att övergå i ett lättare parti ner mot mål. Alla åkte ut på spåret för att heja på ungdomarna. De åkte jätte fint och blev 2.a resp 3.a i sina klasser.

Vi hade en trevlig dag och barnen fick på prisutdelningen en fin kristall som låg i en ask. Nu vill vi ha lite varmare temperaturer framöver så tävlingarna och träningarna slipper ställas in! Åsa

 

Skribent: Åsa Pålsson

Fyrås Trä

 

 

Postadress:
Utrikes Skidklubb - Skidor
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Besöksadress:
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Kontakt:
Tel: 064430028
E-post: asapalsson2000@yahoo...

Se all info