Hoppa till sidans innehåll

ÅREFJÄLLSLOPPET 1.1

05 APR 2016 09:32
Gabriella tävlar Åre fjällsloppet 2016
  • Skapad: 05 APR 2016 09:32

Gabriella åkte med de regerande svenska mästarinnorna i stafett Elin och Ida Andersson och Tilde Bångman till Ånn redan på onsdag kvällen. Första tävlingen var distans 1.1 mil från Vålådalen till Edsåsdalen. Sista 200 metrarna var uppför slalombacken i Edsåsdalen. Det var gemensamstart och klassik stil på programmet.

 Gabriella stakade på blanka skidor tillsammans med Tilde Bångman och Elin Andersson. Tätt följda efter varandra med Gabriella som mestadels drog i topp. När slombacken började släppte Elin täten. Gabriella och Tilde stakade sida vid sida och spåren var mycket nära varandra. Sista biten var det saxning som gällde och Gabriella var strået tjurigare och starkare idag. Hon vann ÅREFJÄLLSLOPPET 1.1 med 8 sekunders marginal till Tilde Bångman, Offerdal.

Stark prestation av dessa tre tjejer! Grattis!

Tävlingsdag 2 var stafett. 4 sträckor fördelade på 6.5 mil. Bildresultat för sca ny logga

Laget TEAM SCA bestod av:

Sträcka 1. Ida Andersson

Sträcka 2. Tilde Bångman

Sträcka 3. Gabriella Pålsson

Sträcka 4. Elin Andersson

Tjejerna startade med elitherrarna, 15 min efter elit damerna med Justina från Polen och Britta Norgren tvåa på vasaloppet.

Ida körde imponerande bra och laget växlade i ledning. Växlingen över till Tilde Bångman gick fint och hon körde också fantastiskt bra på andra sträckan. Gabriella gjorde en strålande insats på tredje sträckan. Med ren stakning var hon bara 7 sekunder efter Britta Norgren på dessa 12km vilket betyder att farten finns där. Imponerande bra kört Gabriella.

När hon så skulle växla till Elin var hon inte startklar utan var ute ock testade skidorna när Gabriella kom i mål. Nu blev det teamwork på hög nivå där alla hjälptes åt för att dra av överdragskläderna, sätta på skidor och stavar osv..

Elin skidade iväg på sina 3 mil kvar till målet i Edsåsdalen. Det klartade hon galant och segermarginalen för Team SCA blev 25 minuter! Oj Oj OJ vad bra kört. Elitmotionererna bra stod och gapade när ni körde förbi dem.

I mål fick tjejerna medalj och så blev de bjudna på tre rättersmiddag på Holiday club i restaurangen. Det blev ryggbiff till huvudrätt och det smakade bra. Kl 21 var de välkomna upp på stora scenen tätt följd av de 6 bästa damerna och herrarna. De fick varsin blombukett och det var så härlig känsla har Gabriella berättat.

Tack till Bästa Ante och Terese som hjälpt till med mat, sovrum och vallning. Ni har verkligen varit med dessa tjejer på bästa sätt!

Tack till SCA som sponsrade loppet för tjejerna.

Skribent: Åsa Pålsson
Epost: This is a mailto link

Fyrås Trä

 

 

Postadress:
Utrikes Skidklubb - Skidor
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Besöksadress:
Åsa Pålsson, Böle 235
83070 Hammerdal

Kontakt:
Tel: 064430028
E-post: asapalsson2000@yahoo...

Se all info